Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Is WGA-eigenrisicodragen voor uw bedrijf interessant?

Als werkgever kunt u jaarlijks vóór 1 oktober of 1 april kiezen of u WGA-eigenrisicodrager wordt of niet. De keuze gaat tussen een publieke verzekering bij het UWV of WGA-eigenrisicodragen bij een verzekeraar. Het eigenrisicodragerschap WGA geldt per 2017 niet alleen meer voor werknemers met een vast dienstverband maar ook voor werknemers met een flex-dienstverband.

De belangrijkste voordelen van eigenrisicodragen

Als u grip wilt hebben op verzuim is eigenrisicodragen de verstandigste optie. Een verzekeraar denkt met u mee en is actief bezig met de re-integratie van medewerkers die (mogelijk) in de WGA terecht komen. Dit levert u als werkgever veel (financieel) voordeel op. Bovendien bent u als eigenrisicodrager veel meer betrokken bij uw arbeidsongeschikte werknemer.

Ik wil een adviesgesprek over WGA-eigenrisicodragen

De voordelen van het UWV

Het premiepercentage is bij het UWV voor veel bedrijven lager dan bij een verzekeraar. Bovendien wordt bij het UWV weinig van u verwacht. Wanneer een medewerker langer dan twee jaar ziek is, stroomt hij in de WGA. Het UWV onderhoudt vanaf dat moment het contact met de medewerker. Uw rol is uitgespeeld. Lekker makkelijk toch?

Maar zou u toch niet liever betrokken blijven?

De kosten van een langdurig zieke medewerker lopen snel op. En u bent twaalf jaar verantwoordelijk. In die periode zijn de totale kosten voor een medewerker met een jaarsalaris van € 35.000,- bijvoorbeeld al € 220.000,-. En die kosten worden op u doorbelast. U wilt er daarom toch alles aan doen om die kosten zo laag mogelijk te houden?

Verzeker ik de nieuwe WGA publiek (bij het UWV), of neem ik dit risico in eigen hand door eigenrisicodrager (bij een verzekeraar) te worden?

Een analyse en adviesrapport

Wilt u een uitgebreid advies? Dan hebben wij onder andere de Beschikking WHK (werkhervattingskas) die u van de Belastingdienst ontvangt nodig. Aan de hand van de aangeleverde gegevens kunnen wij een analyse maken. Wij maken een vergelijking tussen het UWV en de private verzekering en tussen verzekeraars onderling. Wij berekenen meerdere scenario's voor u door in een duidelijk adviesrapport. Heeft u interesse? Neem rechtstreeks contact op met onze adviseurs (0172 611 116, ) of vul het contactformulier WGA-eigenrisicodragen in om een afspraak te maken.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Lisette den Blanken

Lisette den Blanken

bedrijfsanalist

0172 245 963

Goed advies start met doorvragen en discussie.
Alle specialisten