Werkmaterieel

Werkmaterieel

Werkmaterieelverzekering

Rijdend werkmaterieel zijn krachtige machines waarbij eenvoudig schade gemaakt wordt. Daarom bent u wettelijk verplicht om uw materieel WA te verzekeren. 

Daarnaast is uw bedrijfsvoering sterk afhankelijk van dit materieel. Belangrijk om dus goed verzekerd te zijn met de werkmaterieelverzekering van VMD Koster. We adviseren u graag over de beste dekking passend bij uw bedrijfsactiviteiten. 

Stappenplan na de offerteaanvraag

Wat is de werkmaterieelverzekering?

Schade aan of door uw werkmaterieel wordt met de werkmaterieel verzekering gedekt. Daarnaast kunnen schade aan de bestuurder, passagiers en rechtsbijstand worden meeverzekerd. U kiest zelf de dekking die bij uw bedrijfsvoering past. Bijvoorbeeld WA of WA + Volledig casco. Ook de leeftijd en dagwaarde van uw materieel is bepalend voor uw dekking. VMD Koster adviseert de beste dekking aan de hand van de risico’s die u loopt.

Voorbeelden van schades aan of door uw werkmaterieel

  • Een omgevallen kraan bij het plaatsen van een dakkapel
  • Een omgevallen magazijnstelling door een ongeluk met de vorkheftruck
  • Kapotte leidingen bij graafwerkzaamheden met de graafmachine

WAM-plichtig werkmaterieel

De WAM, wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen, geldt ook voor werkmaterieel. De wet maakt geen onderscheid tussen privéterrein en de openbare weg. Dus moet uw werkmaterieel altijd verzekerd zijn, ook als u het alleen op eigen terrein gebruikt.

Offerte werkmaterieelverzekering

Werkmaterieel verzekering

Is de werkmaterieelverzekering verplicht?

Ja, de basis WA dekking is verplicht voor uw rijdend werkmaterieel.

Premie werkmaterieel verzekering

De exacte premie om uw werkmaterieel te verzekeren hangt af van een aantal factoren: de dekking die u kiest, de bedrijfsomvang en het te verzekeren materiaal. Daarnaast is er mogelijk sprake van een eigen risico. De hoogte van dit eigen risico bepaalt ook de hoogte van de premie en kosten van de werkmaterieelverzekering.

Meer informatie over werkmaterieel verzekeren?

Heeft u vragen over de werkmaterieelverzekering of andere zakelijke verzekeringen? Neem contact op met de adviseurs van VMD Koster.  Wij gaan graag met u in gesprek over risicobeheer en verzekeren. Bel daarom 0172 611 116 of vul het offerteformulier in zodat wij u kunnen benaderen.

Offerte werkmaterieelverzekering