Backpackers hebben een aangepaste reisverzekering nodig

Backpackers hebben een aangepaste reisverzekering nodig

Maandag 1 augustus 2022

Backpackers hebben een aangepaste reisverzekering nodig

Voor backpackers, wereldreizigers en mensen die langere tijd gaan studeren of werken in het buitenland is een standaard reisverzekering meestal niet voldoende. Deze is namelijk maar geldig voor een beperkt aantal dagen. De Globetrotter Verzekering biedt uitkomst. Deze is af te sluiten tot maximaal 24 maanden en is helemaal naar wens samen te stellen.

Lang verblijf buitenland goed verzekerd

Vaak bieden doorlopende reisverzekeringen een lagere dekking en sluiten sommige werkzaamheden of studie zelfs uit. Daarnaast is het in sommige gevallen niet mogelijk of onwenselijk om de zorgverzekering in Nederland aan te houden. De Globetrotter Verzekering is volledig afgestemd op de risico’s die reizigers kunnen lopen tijdens een langer verblijf in het buitenland. Naast het reizen is ook (vrijwilligers)werk en studeren in het buitenland standaard meeverzekerd. En omdat de plannen altijd kunnen wijzigen, is het mogelijk voor je adviseur om de verzekering te verlengen als je langer blijft. Kom je eerder terug en is er geen schade gemeld? Dan krijg je een deel van de betaalde premie terug.

Globetrotter Verzekering: meer keuze

Door de flexibele opbouw is het mogelijk om de verzekering precies op maat samen te stellen. Zoals de keuze om de medische kosten aanvullend of volledig te verzekeren. Zelfs risicovolle werkzaamheden en gevaarlijke sporten kunnen tegen een toeslag met een gerust hart worden beoefend.

Medische kosten: Aanvullend of Volledig?

Heb je in het buitenland medische zorg nodig? Dan kunnen de kosten hiervoor hoog oplopen. Ons advies is daarom om altijd de dekking Medische kosten af te sluiten. Daarmee worden de medische kosten in het buitenland volledig vergoed. Je hebt hierbij de keuze tussen Aanvullend of Volledig.

  • Bij Aanvullend hou je jouw zorgverzekering in Nederland aan. Je bent dan aanvullend gedekt voor de noodzakelijke medische kosten in het buitenland. Ook als je zorgverzekeraar deze niet vergoedt.
  • Heb je jouw Nederlandse zorgverzekering opgezegd voor de reis? Dan kan je kiezen voor de dekking Volledig. Daarmee worden alle medisch noodzakelijke behandelingen vergoed.

Een lange reis maken? Wij adviseren je graag over de reisverzekering

Ga je een langere periode backpakken, studeren of werken in het buitenland? Dan adviseren wij je over de juiste reisverzekering. Bel 0172 611 116 of plan direct online een afspraak in met één van onze adviseurs.

Adviesgesprek inplannen