Afhandeling woekerpolissen door verzekeraars

Afhandeling woekerpolissen door verzekeraars

Dinsdag 9 januari 2024

Afhandeling woekerpolissen door verzekeraars

In november 2023 is een akkoord bereikt tussen diverse belangenorganisaties en ASR en Aegon over de compensatie voor woekerpolissen. In januari 2024 volgde een akkoord bij Nationale-Nederlanden en in februari bij Achmea. Wij merken dat hier vragen over zijn. Ook van mensen met beleggingsverzekeringen bij andere verzekeraars. Daarom praten we je bij over de stand van zaken. 

Heb ik een woekerpolis?

Let op: niet elke beleggingsverzekering die in het verleden is afgesloten is ook een woekerpolis. Of het zo is, kunnen wij niet bepalen. De Woekerpolischeck van de Consumentenbond geeft je al wel een goed beeld. Je opent deze check via consumentenbond.nl/acties/woekerpolissen

Aansluiten bij belangenorganisatie

Heb je een woekerpolis en wil je gecompenseerd worden? En is dit bij een verzekeraar die nog geen akkoord heeft gesloten over compensatie? Dan raden wij je aan je aan te sluiten bij een belangenorganisatie. Voorbeelden hiervan zin Consumentenclaim, Woekerpolis.nl, Woekerpolisproces, Wakkerpolis en de Consumentenbond. 

Communicatie met ASR, Aegon en Nationale-Nederlanden

Denk je dat je een woekerpolis hebt bij ASR, Aegon, Achmea of Nationale-Nederlanden en ook recht hebt op compensatie? Dan is ons advies om rechtstreeks contact op te nemen met de verzekeraar.