Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Is diefstal uit de schuur verzekerd?

dinsdag 17 september 2019

Is diefstal uit de schuur verzekerd?

Iedere dag vinden er gemiddeld 70 inbraken plaats uit bijgebouwen zoals schuren en garages. Wordt jouw elektrische fiets of dure gereedschap gestolen, dan kunnen de kosten flink oplopen. Wie betaalt de geleden schade na diefstal uit een bijgebouw?

Inboedelverzekering en diefstal uit bijgebouwen

Heb je een inboedelverzekering en zijn er sporen van inbraak? Dan is diefstal uit bijgebouwen over het algemeen gewoon verzekerd. Hoeveel geld de verzekeraar uitkeert, verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximaal verzekerd bedrag. De onderlinge verschillen zijn groot. De ene verzekeraar keert tot maximaal €250,- uit, de andere verzekeraar hanteert een maximaal verzekerd bedrag van €10.000,-.  

Ben ik goed verzekerd?

Hebben je partner en jij allebei een elektrische fiets in de schuur staan? Fiets jij graag een rondje op je wielrenfiets die je vervolgens in de berging parkeert? Of klus je graag in je garage aan oldtimers? Dan kan de waarde van je eigendommen in de stalling flink oplopen. Ook deze eigendommen wil je goed verzekeren. Check daarom goed waarvoor je verzekerd bent. Dit lees je in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering. Controleer niet alleen of jouw verzekeraar een maximaal verzekerd bedrag hanteert, bekijk ook de eisen van je verzekeraar goed. Bij sommige verzekeraars moet je bijvoorbeeld aan kunnen tonen dat je (elektrische) fiets op slot stond en het bijgebouw voorzien is van goede sloten.

Advies van VMD Koster

Twijfel je over jouw inboedelverzekering? De adviseurs van VMD Koster denken graag met je mee. Bel 0172 611 116 of vul het contactformulier in zodat wij met je mee kunnen denken over jouw privé verzekeringen.