Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Negatief reisadvies en uw vakantie

woensdag 26 juni 2019

Negatief reisadvies en uw vakantie

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reizigers advies over veiligheidsrisico’s in het buitenland. Weet u welk van deze niveaus geldt voor uw komende vakantiebestemming?

  • Geen bijzondere veiligheidsrisico’s (groen)
  • Let op, veiligheidsrisico’s (geel)
  • Alleen noodzakelijke reizen (oranje)
  • Niet reizen (rood)

Het reisadvies voor Turkije en andere populaire vakantielanden

Onlangs kwam het Ministerie van Buitenlandse Zaken met een nieuw advies over de populaire reisbestemming Turkije. Het was al bekend dat afreizen naar Zuidoost Turkije, grenzend aan Syrië, wordt afgeraden. Nu is daar een waarschuwing bijgekomen voor de volgende situaties:

  • Als er verdenking bestaat van betrokkenheid bij organisaties die Turkije als terroristisch beschouwt, mag de Turkse overheid elektronische apparatuur van een reiziger controleren.
  • De Turkse overheid mag iemand vervolgen voor uitingen die buiten Turkije zijn gedaan, bijvoorbeeld op sociale media.

Ook deze populaire landen onder Nederlandse vakantiegangers en backpackers zijn (deels) onveilig: Colombia, Tunesië, Egypte en Thailand.

Vakantiegangers vaak onvoldoende voorbereid naar verre bestemming

Nederlanders reizen vaak naar verre landen, maar doen dat vaak zonder zich goed te informeren over de bestemming. Zo controleert slechts 28 procent van de mensen die naar een land buiten Europa op vakantie gaan vooraf het reisadvies. Het is belangrijk dit wel te doen. Bekijk altijd voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken via www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Er is ook een Reisapp van Buitenlandse Zaken met actuele informatie.

Annuleringsverzekering en negatief reisadvies

Wij raden het, net als het ministerie van Buitenlandse Zaken, af om naar gebieden met code oranje of rood te reizen. Verandert het reisadvies nadat u geboekt heeft en wilt u niet naar uw bestemming afreizen omdat de situatie daar onveilig is? Dan is dit in sommige gevallen gedekt onder de annuleringsverzekering. Hoe dit precies zit en welke reis- en annuleringsverzekering u het beste kunt sluiten, daarvoor kunt u natuurlijk terecht bij de adviseurs van VMD Koster verzekeringen.

Advies reisverzekering