90 jaar VMD Koster

90 jaar VMD Koster

Dinsdag 1 oktober 2019

90 jaar VMD Koster: Al sinds 1929 voorkomen wij vervelende verrassingen

Ons bedrijf is in 1929 gestart met advies over verzekeringen. Op 1 oktober 2019 vierden wij onze 90e verjaardag. We nemen u graag mee in onze rijke geschiedenis.

W.J. van Leeuwen & Zonen

In 1929 startte de heer W.J. van Leeuwen als verzekeringsadviseur. Nadat ook zijn zoons aan de slag gingen bij het bedrijf, werd de bedrijfsnaam Assurantiekantoor W.J. van Leeuwen & Zonen. De eerste polissen werden keurig met de pen bijgehouden in schriften. Als er iets veranderde of een polis werd beëindigd, werd dat aangetekend. Het mooie is dat het eerste begin van de administratie bewaard is gebleven. 

Na de Tweede Wereldoorlog groeide het assurantiekantoor gestaag. Zeker toen ook volgende generaties van de familie Van Leeuwen aan de slag gingen. Het was de tijd van typmachines en berekeningen met pen, potlood en papier. In de jaren ’80 werd voor het eerst gebruik gemaakt van automatisering met het systeem Anva, het programma dat nog steeds de basis is voor onze verzekeringsadministratie.

Deerenberg & Van Leeuwen

In de jaren 90 was het kantoor onder de naam Deerenberg & Van Leeuwen actief als assurantiekantoor, hypotheekadviseur én makelaardij. Het kantoor Dijkstra en Broere uit Nieuwkoop ging in 2001 al samen met Deerenberg & Van Leeuwen, maar opereerde tot 2008 nog wel onder eigen naam. 

VMDeerenberg

Na de overname van VM verzekeringen uit Bodegraven in 2008 kreeg de verzekeringsadviseur de naam VMDeerenberg. De nieuwe naam gold ook voor Dijkstra en Broere. De twee volmachtbedrijven DL Assuradeuren en VM Assuradeuren gingen in 2008 ook verder onder één naam: Groene Hart Assuradeuren.  Naast de vestiging in Alphen aan den Rijn en Bodegraven was er toen ook nog een vestiging in Nieuwkoop. Deze sloot in 2013. Ook Provide Advies, CDC Assurantiën en Braakman Financiële diensten werden in deze periode onderdeel van ons bedrijf.

Koster verzekeringen

Koster verzekeringen is in 1985 opgericht door Wim Koster. Hij was samen met Jolanda van Mil directeur tot en met de overstap naar VMD Koster. Al kort na de start is Koster gevestigd in Gebouw Rijnstaete in Alphen aan den Rijn. KMP was de naam van het pensioenadviesbureau van Koster.

VMD Koster verzekeringen

VMD Koster verzekeringen is in 2015 ontstaan nadat VMD verzekeringen de aandelen van Koster verzekeringen overnam. In dat jaar zijn we verhuisd naar onze prachtige kantoorruimte in de voormalige chocoladefabriek de Baronie. Naast deze hoofdvestiging in Alphen aan den Rijn is er ook nog een kantoor in Bodegraven.

VMD Koster verzekeringen is onderdeel van VMD Koster verzekeringsgroep. Deze groep bestaat verder uit Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Utrecht en het volmachtbedrijf Groene Hart Assuradeuren.

Verbinding en bescherming

In 2015 is de huisstijl van VMD Koster ook vernieuwd. Daarbij hoort ook een nieuw logo. De groene boog staat voor de verbinding tussen de twee bedrijven en de verbinding met onze cliënten en onze omgeving. De boog illustreert daarnaast bescherming. Wij adviseren namelijk niet alleen verzekeringsoplossingen, wij helpen u uw risico’s te beheren. U kunt altijd vertrouwen op financiële zekerheid. 

Verkade Financials

In 2016 sloot Robbert-Paul Verkade zich aan bij VMD Koster. Zijn bedrijf Verkade Financials had zich prima ontwikkeld en was toe aan de volgende stap. Dat betekende een investering in personeel of een andere vorm van samenwerking. Robbert-Paul koos voor een samenwerking met zijn Alphense collega’s van VMD Koster. Zijn motivatie: “Ik kan gebruik gaan maken van een enthousiast team van vakcollega’s en de dienstverlening aan u verder uitbreiden.

Adviesgroep Combined

Per 1 februari 2019 heeft Lex Tijsssen de verzekeringsportefeuille van Adviesgroep CombiNed uit Zoeterwoude overgedragen aan  VMD Koster verzekeringen. De ruim 2.000 klanten worden voortaan geadviseerd door de verzekeringsspecialisten van VMD Koster.