29% werkgevers heeft geen pensioenregeling

29% werkgevers heeft geen pensioenregeling

Dinsdag 18 december 2018

29% werkgevers heeft geen pensioenregeling

Van alle bedrijven in Nederland heeft 29% voor geen enkele werknemer een pensioenregeling. In totaal gaat het om 80.000 bedrijven. Kosten en administratieve rompslomp zijn belangrijke redenen voor bedrijven om af te zien van pensioenopbouw voor werknemers.

856.000 werknemers bouwen geen pensioen op

Door het ontbreken van een pensioenregeling, bouwt 13% van alle werknemers in Nederland geen pensioen op bij hun werkgever. Het gaat om 856.000 mensen in loondienst. Dat zijn er bijna vier keer zoveel als de overheid lange tijd dacht.

Pensioenregeling ontbreek het vaakst bij bedrijven met minder dan tien werknemers

Het gaat in 98% van de gevallen om ondernemingen die minder dan tien mensen op de loonlijst hebben staan. In de sector industrieel ontwerp en vormgeving, fotografie, vertaling en overige consultancy is het percentage werknemers zonder pensioenopbouw het hoogst. Bijna de helft valt niet onder een regeling.

Pensioenadvies van VMD Koster

Biedt uw bedrijf ook geen pensioenregeling? Onze pensioenadviseurs kunnen u laten zien dat de kosten niet altijd hoog hoeven te zijn. Door bijvoorbeeld een beschikbare premieregeling aan te bieden, heeft u als werkgever de controle over de kosten. Bovendien nemen wij de administratieve rompslomp bijna volledig uit handen!

Pensioenadvies voor werkgevers