Vacature pensioenadviseur

Vacature pensioenadviseur

Vrijdag 1 januari 2016

Vacature pensioenadviseur

Ben jij een echte pensioenspecialist? Dan hebben wij een mooie kans voor je. Wij zijn op zoek naar een pensioenadviseur die gespecialiseerd is in het advies aan werkgevers en pensioen consultancy opdrachten. Je gaat in deze functie in gesprek met bestaande en nieuwe klanten om tot de beste pensioenoplossing te komen.

De aandacht ligt vooral bij collectieve pensioenregelingen. Daarbij horen ook het onderzoek naar de verplichte aansluiting bij BPF’s en de pensioencommunicatie naar deelnemers.

Over onze organisatie

VMD Koster bestaat uit een adviestak voor verzekeringen, drie hypotheekadvieskantoren en werkt met volmachtbedrijf NLG Verzekeringen. Met 70 collega’s adviseren wij bedrijven en particulieren over risicobeheer, schade- en inkomensverzekeringen, pensioenen en hypotheken. Onze missie is: wij voorkomen vervelende verrassingen.

Onze pensioenportefeuille groeit ieder jaar en onze ambities gaan nog verder. Wij zijn een toonaangevende pensioenadviseur in Nederland en dat willen we blijven. Niet alleen onder de naam VMD Koster, maar ook met de merken pensioen.com en Nederlands Pensioenbureau Legal. Wij adviseren werkgevers, ondernemingsraden, DGA’s, en particulieren. Ook accountants en advocaten schakelen ons in als pensioenconsultant.

Wat zijn jouw belangrijkste taken als pensioenadviseur?

 • Als pensioenadviseur zorg je voor een goede band met bestaande klanten. Je helpt ook mee met het werven van nieuwe klanten.
 • Je geeft duidelijk en klantgericht pensioenadvies en helpt bij het maken de vaak lastige keuzes. Alle adviezen zijn goed onderbouwd en worden in dossiers vastgelegd. Door direct goede afspraken te maken over de tarieven voor onze diensten weet de klant goed waar hij aan toe is.
 • Je zorgt samen met je collega’s ook voor het beheer van pensioenregelingen. Ons doel is daarbij om de werkgever te ontzorgen. Voor het bijhouden van de deelnemers maken wij daarom gebruik van de beste software.
 • Voor de pensioencommunicatie is het belangrijk dat je helder uit kunt leggen wat geregeld is en wat de deelnemers zelf kunnen doen om het maximale uit hun pensioenopbouw te halen. Dit doe je in 1-op-1 gesprekken of groepspresentaties.
 • Bij pensioenkwesties help je als consultant de klant om zaken helder te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een mogelijk verplichte aansluiting bij een pensioenfonds, duiding voor de OR en de transitie naar een andere pensioenuitvoerder of -systeem.

Wat vragen we van je?

 • Minimaal HBO-WO werk- en denkniveau
 • Wft pensioen
 • Mogelijke aanvullende kwalificaties zoals RPA, RPC, BPLA, MPLA

Wat bieden we je?

 • Een uitdagende functie binnen een klantgerichte organisatie
 • Een salaris dat past bij je opleiding en ervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, ANW-hiaat verzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en reiskostenvergoeding
 • Een dienstverband voor bepaalde tijd dat, wanneer het van twee kanten bevalt, verlengd zal worden met een vast dienstverband
 • Een leuk team met enthousiaste mensen en veel expertise

Reageren op deze vacature

Jouw sollicitatie in de vorm van een motivatie en een actueel CV kan je sturen naar directie@vmdkoster.nl. Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Jan Zwiers op telefoonnummer 0172 611 116.