Past uw overlijdensrisicoverzekering nog optimaal bij u?

Past uw overlijdensrisicoverzekering nog optimaal bij u?

Dinsdag 14 december 2021

Past uw overlijdensrisicoverzekering nog optimaal bij u?

Heeft u een in het verleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het goed om de verzekering eens tegen het licht te houden. Want er kan in de afgelopen jaren veel veranderd zijn in uw leven. En dat heeft mogelijk invloed op uw verzekering.

Is de dekking nog passend bij uw huidige levensstandaard?

Bij het afsluiten van uw overlijdensrisicoverzekering is door uw adviseur gekeken welk bedrag u of uw partner nodig zou hebben bij het overlijden van één van beiden. Het inkomen dat wegvalt moet tenslotte worden opgevangen. Er is daarbij met verschillende factoren rekening gehouden. Maar mogelijk zijn deze factoren gewijzigd. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Een verhuizing kan gepaard gaan met hogere vaste lasten zoals de hypotheek of huur.
  • Een ander uitgavenpatroon kan ook aanleiding zijn voor een aanpassing van de overlijdensrisicoverzekering. Wellicht bent u gewend om in meer luxe te leven en wilt u deze levensstandaard behouden.
  • Kinderen die gaan studeren. Dit brengt extra kosten voor het huishouden mee.

Gestopt met roken?

Rookte u, maar bent u inmiddels gestopt, dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor een korting op de premie! Door niet meer te roken, bent u tenslotte gezonder gaan leven en is de kans kleiner geworden dat u vroegtijdig overlijdt.

Advies over uw overlijdensrisicoverzekering

Gaat één van bovenstaande voorbeelden voor u op? Of speelt er misschien iets anders dat invloed kan hebben op de hoogte van de uitkering die u wenst? Neem dan contact met ons op!

Advies overlijdensrisicoverzekering