Hypotheek oversluiten fiscaal voordelig(er)

Hypotheek oversluiten fiscaal voordelig(er)

Dinsdag 23 oktober 2018

Oversluiten hypotheek fiscaal voordelig(er)

De belastingtarieven worden de komende jaren lager. De belastingverlaging wordt versneld doorgevoerd. Dat heeft invloed op uw hypotheek en maakt oversluiten extra interessant. Hoe dat zit, leg ik u graag uit.

Boeterente bij hypotheek oversluiten kunt u aftrekken van de belasting

De lagere belastingtarieven betekenen dat er fiscaal voordeel behaald kan worden door de hypotheek nu over te sluiten. Als u nu oversluit en de boeterente kunt aftrekken tegen een belastingtarief dat nu nog hoog is, dan bent u mogelijk voordeliger uit dan wanneer u daarmee wacht. Bovendien heeft u geen enkele garantie dat de hypotheekrente zo laag blijft als nu.

Rentemiddeling of oversluiten is altijd het uitzoeken waard

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: de hypotheekrente is de laatste jaren bijzonder laag. En daar kunt u als huizenbezitter of huizenkoper flink van profiteren. Bijvoorbeeld door de rente te middelen of uw bestaande hypotheek over te sluiten. Uw maandlasten gaan vaak flink omlaag! Daarom is het altijd verstandig eens contact op te nemen met Freek.

Advies van Freek

Wilt u advies over het oversluiten van jouw hypotheek? Maak dan een afspraak met mij of één van mijn collega’s van Freek in Alphen aan den Rijn, Bodegraven of Utrecht. Het eerste gesprek is altijd zonder kosten en verdere verplichtingen.

Deze blog is geschreven door Michiel Pelser, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek Utrecht.