Grote kans dat je in 2021 kan besparen op jouw hypotheeklasten

Grote kans dat je in 2021 kan besparen op jouw hypotheeklasten

Woensdag 20 januari 2021

Grote kans dat je ook in 2021 kan besparen op jouw hypotheeklasten

Ook dit jaar kunnen de meeste huizenbezitters besparen op hun maandlasten. Door de lage hypotheekrente is oversluiten vaak zeer voordelig. Als hypotheekadviseur merk ik dit dagelijks en onderzoek van Nationale-Nederlanden bevestigt dit.

Oversluiten zorgt voor lagere hypotheeklasten

In 82% van de gevallen levert het oversluiten van de huidige hypotheek lagere maandlasten op. Heeft u al uitgezocht of u ook bij deze groep hoort? Want hypotheeklasten zijn vaak de grootste maandelijkse kostenpost. Het is dus slim om te kijken of u daarop kunt besparen.

Blijven wonen waar je woont, maar je hypotheek verhuist

Inmiddels wordt één op de vier hypotheken afgesloten door mensen die in hun huidige woning blijven wonen, maar wel hun hypotheek verhuizen naar een andere bank. Dat komt omdat de hypotheekrente nog steeds historisch laag is. In 2020 hebben ongeveer 160.000 huizenbezitters ervoor gekozen om hun hypotheek over te sluiten. Dat is meer dan ooit. Maar op het totaal aantal lopende hypotheken is dit slechts 3%. Een grote groep huizenbezitters heeft nog niet nagedacht over oversluiten. De kans is groot dat zij te veel betalen voor hun hypotheek.

Bespaar tot honderden euro’s per maand

Ik heb al veel mensen kunnen helpen met een oversluiting. De besparing verschilt sterk. Soms is het een paar tientjes per maand, maar ik heb ook besparingen van honderden euro’s per maand gerealiseerd. Naast de lage rente zorgt ook aflossen voor deze besparingskans. Veel mensen hebben de afgelopen jaren afgelost op hun hypotheek en de waarde van hun woning is gestegen. Hierdoor kan de hypotheek in een lagere tariefklasse terecht komen met een lagere hypotheekrente, wat voor extra voordeel zorgt.

Freek zorgt voor je hypotheek

Het oversluiten van je hypotheek is een belangrijke financiële beslissing. Mijn collega’s en ik helpen je daarom graag. Maak gewoon eens een afspraak. Het eerste gesprek is altijd zonder kosten en verdere verplichtingen. Je hebt dus niets te verliezen, maar wel veel te winnen.

Een afspraak maken met Freek

Deze blog is geschreven door Ellen van Meijeren, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek Bodegraven