Cyberpreventie is noodzaak voor iedere ondernemer

Cyberpreventie is noodzaak voor iedere ondernemer

Vrijdag 28 augustus 2020

Cyberpreventie is noodzaak voor iedere ondernemer

De nieuwsberichten over cybercriminaliteit en datalekken komen bijna dagelijks voorbij. Toch onderschatten veel ondernemers het risico op cybercrime. Ook u denkt misschien: bij mijn bedrijf valt toch niets te halen? Maar ook als u geen multinational bent, bent u een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminaliteit.

Video: daarom is cyberpreventie zo belangrijk

Sterker nog: cybercriminelen richten zich steeds vaker bewust op mkb’ers en zzp’ers. Onderstaande video van Nationale-Nederlanden vertelt het verhaal van twee MKB-bedrijven: de één is gehackt, de ander verwacht geen doelwit te zijn.

Grotere kans op een hack dan op brand

Wist u dat het risico op schade door een hack of datalek aanzienlijk groter is dan het risico op brand of een inbraak? Uw bedrijf beschermen is dus net zo urgent als een goed slot op de voordeur. De cijfers voor MKB bedrijven in 2019:

  • Cyberaanval 67%
  • Datalek 58%
  • Brand 28%
  • Inbraak 7%

Advies over cyberrisico’s

Wij helpen u graag bij de afweging om wel of niet een cyberverzekering af te sluiten. Als u dit risico wil verzekeren, vergelijken wij verschillende aanbieders zodat u zeker bent van de best passende dekking en premie. Neem contact op met onze risicomanagers via 0172 611 116 of vul het offerteformulier voor de cyberverzekering in.

Advies cyberverzekering