Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Minder vaak naar tandarts

woensdag 14 december 2016

Minder vaak naar tandarts

Veel Nederlanders mijden een noodzakelijk bezoek aan de tandarts. Dit blijkt uit het Nationaal Zorgonderzoek van het Zorgverzekering Informatie Centrum. 16% van de Nederlanders met gebitsklachten koos er bewust voor om de tandarts niet in te schakelen. In 11% van de gevallen meed men een bezoek aan de tandarts omdat men tegen de verwachte kosten op zag. Achteraf gezien heeft 52% van deze groep spijt van deze beslissing. In 23% van de gevallen zijn de klachten later verergerd.

Minder tandartsbezoek vooral bij mensen met laag inkomen

Van de Nederlanders met een laag inkomen (tot 1.600 euro bruto per maand) heeft 22% dit jaar een bezoek aan de tandarts gemeden. In 21% van de gevallen gebeurde dit uit angst voor verwachte kosten. Anderzijds gebeurde dit omdat zij de klacht zelf wilden verhelpen of van mening waren dat de klacht vanzelf over zou gaan.

Bij mensen met een inkomen boven 1.600 euro meed 13% de tandarts het afgelopen jaar. Dit deed men in ruim 8% van de gevallen om verwachte kosten te besparen.

Neem contact op voor advies over uw zorgverzekering

Wilt u advies over de (collectieve) zorgverzekering? Is een aanvullende verzekering voor tandzorg bijvoorbeeld wel of niet verstandig voor u? Onze adviseurs zitten voor u klaar. Neem contact met ons op via  of bel 0172 611 116.

In de maand december zijn wij op maandag en dinsdag ook 's avonds telefonisch bereikbaar tot 21:00 uur en op zaterdagochtend tot 12:30 uur. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw zorgverzekering!