Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Nationale Check Je Wachtwoorden Dag

donderdag 24 november 2016

Op veel websites moet u een gebruikersaccount aanmaken en een wachtwoord kiezen. Veel mensen vinden het moeilijk om al die verschillende wachtwoorden te bedenken en te onthouden. Dat heeft helaas als gevolg dat veel Nederlanders niet veilig omgaan met hun wachtwoorden, door bijvoorbeeld wachtwoorden te kiezen die makkelijk te raden zijn, of wachtwoorden te hergebruiken.

Een goed wachtwoord hoeft niet moeilijk te zijn

Vandaag, 24 november, is het de Nationale Check je Wachtwoorden Dag. Dit is een initiatief om mensen bewust te maken en uit te leggen dat het bedenken en onthouden van goede wachtwoorden niet moeilijk hoeft te zijn. Op de website van Wachtwoord Bewust staat een verhelderende video. Ook worden veel handige tips gegeven.

Hoe goed is de data van uw bedrijf beveiligd?

Privé moet u veilig omgaan met uw gegevens, maar voor bedrijven is de noodzaak misschien nog wel groter. De gevolgen van een datalek zijn immers heel groot en cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Bijna ieder bedrijf krijgt te maken met een vorm van cybercrime of dataverlies. De totale schade voor het bedrijfsleven door cybercriminaliteit loopt nu al op tot zo'n 10 miljard euro per jaar. Bestaande verzekeringen dekken dit risico niet. De Cyber en Data Risks verzekering (ook bekend als cybercrimeverzekering) wel.