Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

De zorgpremie in 2017 bij Avéro Achmea en ONVZ

maandag 21 november 2016

Waar u ook verzekerd bent: volgend jaar wordt uw zorgverzekering duurder. Ook Avéro Achmea en ONVZ moeten de premies verhogen. Dat was eerder al het geval bij Zorg en Zekerheid, Delta Lloyd, Menzis, CZ en Stad Holland. Het onderstreept het belang kritisch te kijken naar uw zorgverzekering, inclusief de aanvullende dekkingen. Onze adviseurs helpen u daar natuurlijk bij.

Avéro Achmea

De premie van de natura basisverzekering van Avéro Achmea stijgt met € 7,75 naar € 117,20 per maand. Voor de restitutiepolis is de stijging € 8,50. De premie wordt daarmee € 121,75. Deze bedragen zijn exclusief collectiviteitskorting. De aanvullende verzekeringen gaan gemiddeld met 4% omhoog.

Ook bij Achmea wordt aangekaart dat de premie sinds 2008 gemiddeld minder is gestegen dan de zorgkosten. Dit betekent dat de zorgkosten hoger zijn dan er aan premie binnenkomt. In 2017 dekt de premie ook nog niet volledig de verwachte zorgkosten.

ONVZ

Bij ONVZ is de premiestijging € 9,26 euro per maand. De totaalpremie bij een standaard eigen risico van 385 euro is daarmee € 115,91. Als iemand kiest het eigen risico te verhogen, dan kan de korting oplopen tot 25 euro per maand. De premie van de aanvullende- en tandartsverzekeringen bij ONVZ houden dezelfde premie.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Wilco Rasink

Wilco Rasink

adviseur & teamleider

0172 820 029

Snelheid en kwaliteit. Dat is de kracht van volmacht!
Alle specialisten