Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Invloed van werk op privéleven (en andersom)

woensdag 16 november 2016

Zit je thuis lekker in je vel, dan presteer je op het werk ook beter. En met een prettige werksfeer voel je je thuis ook beter. Bij 8% van de werknemers komt het privéleven echter in het gedrang door werkverplichtingen. Andersom komt het ook voor, alleen wel minder. 2% van de werknemers vindt dat het werk te lijden heeft onder hun privéactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan mantelzorgers of werknemers met jonge kinderen.

Overwerken

Ruim een kwart van de werknemers werkt regelmatig over. Voor velen lijkt dit niet echt een probleem, omdat slechts 8% van de werknemers druk op het privéleven ervaart. Gemiddeld werken werknemers drie uur per week over.

Sectoren

In de sectoren Transport en logistiek (14%) en Horeca (12%) ervaren de meeste werknemers dat het privéleven in het gedrang komt door werk. Mensen die in de transportsector werken, werken ook het vaakst (37%) en het langst (5 uur) over.

Oververmoeidheid

Een hoge werkdruk en lang beeldschermwerk (computer en mobiel) kan leiden tot oververmoeidheid. 16% van de werknemers heeft serieuze slaapproblemen die bij tweederde tot minder goede werkprestaties leiden.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Lisette den Blanken

Lisette den Blanken

business controller

0172 245 963

Goed advies start met doorvragen en discussie.
Alle specialisten