Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Wat is de zorgpremie bij CZ en Stad Holland in 2017?

vrijdag 11 november 2016

In november moeten alle zorgverzekeraars de premie voor het nieuwe jaar bekend maken. Op Prinsjesdag voorspelde het ministerie van VWS een gemiddelde stijging van € 3,50 per maand. Zorgverzekeraar DSW maakte in september al bekend dat de premie meer omhoog ging (€ 9,25 per maand). Wat kost de zorgverzekering van CZ en Stad Holland in 2017?

CZ

De premies van de basisverzekeringen van CZ stijgen met 7,5%. De premie van de meest gekozen basisverzekering (Zorg-op-maatpolis) stijgt in 2017 met € 7,90 per maand naar € 112,85. Dit is de premie exclusief eventuele collectiviteitskorting.

De verzekeraar geeft aan de premies, net als de afgelopen jaren, ver onder de kostprijs zijn. Per verzekerde verwacht CZ komend jaar maandelijks € 125,20 aan zorgkosten te besteden. Het tekort van € 12,35 per maand past CZ bij uit haar reserves.

Stad Holland

Stad Holland heeft de maandpremie voor de basisverzekering voor 2017 vastgesteld op € 112,- euro (€ 1344,- per jaar). Dat betekent een premiestijging van tien euro per maand.

Waarom stijgt de premie?

Volgens Stad Holland heeft de premiestijging meerdere oorzaken. Een daarvan is de overheveling van de wijkverpleging in 2015 naar de Zorgverzekeringswet. Deze overheveling gaat gepaard met een rijksbijdrage die in vijf jaar wordt afgebouwd. De zorguitgaven stijgen volgens de zorgverzekeraar daarnaast door een sterk toenemend gebruik van dure, specialistische en vaak innovatieve geneesmiddelen. De uitbreiding van het basispakket en de loon- en prijsstijging brengen ook extra kosten met zich mee.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Wilco Rasink

Wilco Rasink

hoofd volmacht

0172 820 029

Snelheid en kwaliteit. Dat is de kracht van volmacht!
Alle specialisten