Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Aankoop lijfrente na emigratie

vrijdag 4 november 2016

Het aankopen van een lijfrente na emigratie is niet eenvoudig. Niet alle Nederlandse lijfrenteaanbieders sluiten een overeenkomst met iemand die niet meer in Nederland woont. In dit artikel leggen wij uit hoe dit komt. Recent heeft ook het Kifid (Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) zich uitgesproken over dit onderwerp.

Terugkeer naar het geboorteland (remigratie) 

De Geschillencommissie van het Kifid deed een uitspraak in een zaak die door iemand was aangespannen die geen direct ingaande lijfrente kon aankopen. Het ging om iemand die uit het buitenland afkomstig was en in Nederland twee lijfrenteproducten had gesloten. Voor de einddatum keerde hij terug naar zijn geboorteland.

Verzekeraar niet verplicht een direct ingaande lijfrente aan te bieden 

De verzekeraar werd in het gelijk gesteld. Ze waren niet verplicht een direct ingaande lijfrente aan te bieden in het buitenland. Ook kreeg de verzekeraar gelijk dat zij niet hadden kunnen weten dat de verzekerde van plan was te remigreren. Als dit bekend was geweest toen de polis werd aangevraagd, had geadviseerd kunnen worden een andere oplossing te zoeken.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marco van Bostelen

Marco van Bostelen

pensioenadviseur

0172 611 116

Het is de kunst er op het juiste moment voor je klant te zijn.
Alle specialisten