Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Verschil restitutie en natura zorgverzekering

donderdag 27 oktober 2016

Driekwart van de mensen in Nederland heeft een naturapolis voor de zorgverzekering. Het alternatief, de restitutiepolis, is minder populair. Dit is de duurdere optie. Het onderscheid tussen de verschillende soorten basisverzekering is niet bekend bij veel Nederlanders. Kent u wel de verschillen tussen natura en restitutie?

Vrije zorgkeuze

Met een restitutiepolis heeft u vrije zorgkeuze. Als u kiest voor een naturapolis mag u alleen gebruikmaken van de zorgaanbieders (bijvoorbeeld een ziekenhuis) die een contract hebben met uw verzekeraar. Wat gebeurt er als u gebruik maakt van een zorgaanbieder die niet is gecontracteerd? Dan vergoedt uw verzekeraar de kosten mogelijk niet of slechts gedeeltelijk. De naturapolis is daarom ook goedkoper dan de restitutiepolis, maar uw keuzevrijheid is dus minder.

Budgetpolis (selectief)

Sinds een paar jaar bestaat de derde variant selectief, ook bekend als de budgetpolis. Dit is een beperkte variant op de naturapolis. De premie is laag, maar de keuzemogelijkheden zijn zeer beperkt. De kans is dus aanwezig dat u voor niet-spoedeisende zorg niet altijd dichtbij terecht kunt.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Wilco Rasink

Wilco Rasink

hoofd volmacht

0172 820 029

Snelheid en kwaliteit. Dat is de kracht van volmacht!
Alle specialisten