Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Veel brandschade door zomerstorm

dinsdag 25 oktober 2016

De storm van 25 juli vorig jaar heeft op verschillende plekken in het land voor veel extra brandclaims gezorgd. Het grotere aantal branden wordt veroorzaakt door stormen met bliksem, maar ook door hevige neerslag en wolkbreuken met onweer. Die zorgen onder meer voor kortsluiting bij huishoudelijke apparaten.

Meer dan 100.000 brandclaims in heel 2015

Landelijk waren er geen grote verschillen tussen 2015 en 2014. In totaal heeft het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond 103.144 claims genoteerd.In Zeeland (-12%), Noord-Brabant (-7%) en Limburg (-5%) was er een afname, terwijl in Noord-Holland het aantal schades juist met 19% steeg.

Wasdroger en vlam-in-de-pan

Over het algemeen ontstaan veel branden in de buurt van huishoudelijke apparatuur, in de keuken en tijdens het stoken van haardvuur. De wasdroger is het vaakst de oorzaak van een brand. Het reinigen van het filter na elke droogbeurt is een simpele maar effectieve preventietip. In de keuken is de meest voorkomende oorzaak vlam-in-de-pan. Advies is om tijdens het koken zoveel mogelijk bij de pan te blijven. Als het dan toch misgaat: zet de warmtebron uit, doe een deksel op de pan en doe de afzuigkap uit.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten