Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Nog 1.076 pensioenvergunningen

vrijdag 24 januari 2014

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft 1.076 pensioenvergunningen verstrekt aan financiële dienstverleners. Dat is natuurlijk eigenlijk te weinig voor de hele Nederlandse markt. Marktpartijen hadden tot 1 januari 2014 de tijd om aan de vakbekwaamheidseisen voor pensioenverzekeringen te voldoen. De pensioenadviseurs van VMD KOSTER voldeden al geruime tijd aan deze eisen.

Om aan de nieuwe eisen van Wft pensioen te voldoen, moesten partijen die hun werkzaamheden in pensioenverzekeringen wilden voortzetten, een diploma of een inschrijfbewijs voor een opleiding overleggen. Meer dan 2.000 financiële dienstverleners voldeden hieraan. Zij kregen tot 1 januari 2014 de tijd om te voldoen aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen. Het is de bedoeling van de AFM dat de dienstverlening in pensioenverzekeringen nu op een hoger niveau komt.

Theo Gommer, voorzitter van de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD), concludeert dan ook dat de echt professionele pensioenadviseurs zijn overgebleven. Hij voegt daar aan toe: "Na deze selectie is het pensioenadviesvak écht professioneel. Dat is goed voor de beroepsgroep."

Bron: AMweb.nl, 23 januari 2014