Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Tips om autodiefstal te voorkomen

donderdag 20 maart 2014

Voor het eerst in 10 jaar neemt het aantal gestolen auto’s weer toe. Zo blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. In 2013 werden 11.761 auto’s gestolen. Dat zijn er 365 meer dan in 2012. Daarbij ging het vooral om auto’s van maximaal 3 jaar oud. Met de volgende tips van verzekeraar Allianz kunt u diefstal voorkomen.

  1. Er worden relatief veel auto's worden gestolen waarvan de motor draaide. Laat uw auto nooit achter met draaiende motor of de sleutels erin.
  2. Laat nooit reservesleutels achter in de auto. Dieven weten waar ze moeten zoeken: in het handschoenenkastje of onder de autostoel.
  3. Parkeer uw auto altijd op een bewaakte parkeerplaats als dat mogelijk is. Vermijd onverlichte en verlaten buurten. Heeft u thuis een garage of oprit? Parkeer de auto daar dan. Denk ook aan goede verlichting, een bewegingsmelder en eventueel een alarmsysteem voor de garage.
  4. Laat altijd uw stuur in het stuurslot vallen als u uitstapt. Ook een pedaalslot of handremslot zijn goede extra preventieve maatregelen om wegrijden met de auto onmogelijk te maken.
  5. Laat de ruiten van uw auto graveren met uw kenteken en landcode. Een dief moet dan alle ruiten vervangen voordat hij de auto kan doorverkopen; uw auto wordt dus minder interessant voor de dief.
  6. Installeer een alarmsysteem in uw auto.

Bron: Allianz, 20 maart 2014