Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Goed voorbereid (en verzekerd) op vakantie

maandag 19 mei 2014

De zomer komt er weer aan en dat betekent voor veel mensen hopelijk ook vakantie. Daarom brengen wij graag enkele belangrijke onderwerpen aangaande uw reizen en de reisverzekering onder de aandacht. 

Voeg de annuleringsverzekering toe aan uw reisverzekering 

Een doorlopende annuleringsverzekering kan een belangrijke aanvulling op de reisverzekering voor alle vakantieliefhebbers zijn. Deze verzekering vergoedt annuleringskosten indien u een reis niet kunt maken als gevolg van een ernstige verhindering, bijvoorbeeld een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de eerste of tweede graad. Met deze verzekering zijn niet alleen al uw reizen maar ook al uw weekendjes weg het hele jaar door verzekerd tegen annulering. 

Zijn uw kinderen meeverzekerd op de reisverzekering? 

Verschillende verzekeraars hanteren andere regels voor het meeverzekeren van kinderen op de doorlopende reisverzekering, maar onderstaande punten zijn voor iedereen van belang. Bij twijfel raden wij u aan uw polisvoorwaarden (in te zien via uw persoonlijke Extranet) te raadplegen of contact op te nemen met onze adviseurs.

  • Inwonende kinderen zijn tot 27 jaar meeverzekerd, daarna moeten de kinderen een eigen polis afsluiten. Bij veel verzekeraars zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 ook meeverzekerd.
  • Als uw inwonende kind werkt en niet meer door u onderhouden wordt, of gehuwd of samenwonend is, is er mogelijk geen dekking en moet hij of zij zelf een polis afsluiten. Onze adviseurs informeren u hier graag over.
  • Voor stage of werken in het buitenland biedt de doorlopende reisverzekering geen dekking. Hiervoor hebben wij uiteraard andere mogelijkheden.

Inenten (ook in Europa van belang) 

Wie denkt dat hij of zij zich alleen voor verre reizen moet inenten, heeft het mis. Ook binnen Europa en aan de grenzen van het continent is het verstandig u te laten inenten. Het is raadzaam voor reizigers zich te verdiepen in mogelijke ziektes om de kans op een onbezorgde en gezonde vakantie te vergroten.  

Meer reistips

Gaat u deze zomer op reis? Dan raden wij u aan eens te bezoeken. U krijgt onder andere tips over uw vlucht, activiteiten die u kunt ondernemen en zaken waar u rekening mee moet houden. Mocht er onverwacht toch iets mis gaan, dan biedt natuurlijk uitkomst.

Bron: KOSTER verzekeringen, 19 mei 2014