Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Hoe zijn uw tablet en smartphone verzekerd?

woensdag 4 juni 2014

Steeds meer huishoudens beschikken over (dure) tablets, smartphones en laptops. Heel leuk, maar deze apparatuur is wel zeer gevoelig voor schade omdat zij geen vaste plaats hebben. Het is voor veel mensen niet helemaal duidelijk wanneer deze apparaten nu wel of niet verzekerd zijn tegen schade en welke verzekering daarvoor van toepassing is.

Schade thuis
Uw inboedelverzekering dekt de schade aan elektronica niet altijd. Een all risk dekking is het beste. Dan kunt u schade claimen als gevolg van externe oorzaken zoals brand en inbraak, maar ook schade door een onvoorziene gebeurtenis. Het komt voor dat tablets en smartphones echter specifiek uitgesloten zijn in de voorwaarden. Controleer dus uw polisvoorwaarden of neem contact op met onze adviseurs.

Schade onderweg
Standaard bent u buitenshuis niet verzekerd op de inboedelverzekering. Het is bij sommige verzekeraars wel mogelijk een buitenshuisdekking toe te voegen (smartphones zijn niet bij alle verzekeraars meeverzekerd). Een alternatief is de kostbaarhedenverzekering. Deze geldt binnenshuis en buitenshuis, dus is ook een goede aanvulling wanneer uw elektronica niet onder de inboedel valt.

Schade op reis
Voor schade in het buitenland kan de reisverzekering uitkomst bieden. De meeste reisverzekeringen keren de dagwaarde uit met een maximum vergoeding per persoon. Soms is er ook aftrek van eigen risico.

Aansprakelijkheid
Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die iemand (per ongeluk) aan uw spullen toebrengt. Dus ook als u zelf per ongeluk de smartphone of tablet van iemand anders laat vallen, kunt u uw aansprakelijkheidsverzekering inschakelen.

Specifieke verzekering
Een tabletverzekering, laptopverzekering of telefoonverzekering bij aanschaf afsluiten is ook een mogelijkheid. Let hierbij wel goed op of de maandelijkse premie in goede verhouding is tot de kosten om een nieuwe mobiel of tablet aan te schaffen. Kijk ook naar hoeveel u maximaal uitgekeerd krijgt bij schade en wat u aan eigen risico betaalt.

Bent u voldoende verzekerd?
Onze adviseurs van de afdeling Schadeverzekeringen geven u graag een toelichting over de dekking van uw schadeverzekeringen. Neem telefonisch contact op via 0172 424244 of stuur een e-mail naar .

Bron: KOSTER verzekeringen, 4 juni 2014