Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Veel Nederlanders onverzekerd op vakantie

maandag 16 juni 2014

Vorig jaar maakten Nederlanders meer dan 17 miljoen buitenlandse vakanties, waarvan 12% zonder reisverzekering. Dit blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) dat is uitgevoerd door NBTC-NIPO.

Alarmcentrales waarschuwen voor grote financiële gevolgen als mensen denken wel via de ziektekostenverzekering gedekt te zijn. Die vergoedt echter alleen de kosten voor behandeling tegen Nederlandse prijzen. In de meeste Noordwest-Europese landen is de prijs voor medische handelingen redelijk gelijk aan die in Nederland, maar in de andere landen kan het verschil flink oplopen.

Het belang van een reisverzekering
Een reisverzekering is van groot belang, natuurlijk voor schade aan uw bezittingen, maar ook voor medische kosten. Hierbij gaat het met name om de in het buitenland gemaakte ziektekosten en kosten voor repatriëring die niet door de ziektekostenverzekeraar worden vergoed. In dit kader valt te denken aan:

  • Een gezinslid krijgt te maken met ziekenhuisopname waardoor de overige gezinsleden ook langer moeten blijven.
  • Tijdens uw vakantie in het buitenland krijgt u bericht dat in Nederland een familielid in de eerste of tweede graad ernstig ziek is of is komen te overlijden waardoor u direct terug moet naar Nederland.

Bron: KOSTER verzekeringen, 16 juni 2014