Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Nederlanders iets minder op vakantie

donderdag 10 juli 2014

Nederlanders iets minder op vakantie Nederlanders gaan ook in 2014 minder op vakantie door onzekerheid over de financiële situatie. Naar verwachting daalt het aantal vakanties dit jaar met 1% tot circa 35,2 miljoen. Daarmee ligt dit rond het niveau van 2007.

Onzekerheid over de arbeidsmarkt en de eigen financiën blijven een belangrijke rem op de bestedingen. Bijna een kwart (22%) van de huishoudens geeft aan dit jaar minder budget te hebben voor de zomervakantie. Daarentegen heeft 12% een hoger budget dan in 2013.

Gemiddeld gaat een Nederlander 2,1 keer op vakantie en vindt iets meer dan de helft van de vakanties in het buitenland plaats. Bijna 60% van de Nederlanders regelt de zomervakantie zelf. Dat het zelf regelen van de vakantie goedkoper kan zijn, is voor 30% van de Nederlanders het belangrijkste argument om de regie in eigen hand te houden.

Bron: Eufin.nl, 9 juli 2014


Opmerking van KOSTER
Gaat u deze zomer ook op vakantie? Wij benadrukken graag nog eens het belang van een reisverzekering. Deze verzekering is er natuurlijk voor schade aan uw bezittingen, maar ook voor medische kosten. Hierbij gaat het met name om de in het buitenland gemaakte ziektekosten en kosten voor repatriëring die niet door de ziektekostenverzekeraar worden vergoed. In dit kader valt te denken aan een gezinslid die te maken met ziekenhuisopname waardoor de overige gezinsleden ook langer moeten blijven. Vraag daarom online een offerte aan en wij tonen u de beste verzekeringsmogelijkheid.