Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Milieuschadeverzekering geen overbodige luxe

dinsdag 22 juli 2014

Milieuschadeverzekering zeker geen overbodige luxe Veel bedrijven staan er niet bij stil, maar bij schade door bijvoorbeeld brand, is het bedrijf ook verantwoordelijk voor eventuele schade aan het milieu. Denk bijvoorbeeld aan verontreinigd bluswater dat weggepompt moet worden of asbest dat vrijkomt. Daarom is een milieuschadeverzekering (MSV) een verstandige aanvulling op uw verzekeringspakket.

Wettelijke saneringsplicht
Als bedrijf bent u niet verplicht om een milieuschadeverzekering te nemen. Maar u bent wel verantwoordelijk voor eventuele schade aan het milieu. U hebt een wettelijke saneringsplicht. De kosten voor het opruimen van milieuschade kunnen behoorlijk oplopen. Zo kan het wegpompen van verontreinigd bluswater na een brand zomaar EUR 60.000,- kosten. Deze verzekering is dus zeker geen overbodige luxe. De jaarlijkse premie is bovendien laag.

Schadevoorbeelden
U zult zien dat milieuschade niet alleen door grote, industriële bedrijven wordt veroorzaakt. Ook kleine bedrijven kunnen milieuschade veroorzaken.

Meer informatie of offerte aanvragen
Heeft u belangstelling in de MSV of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op door het offerteformulier in te vullen op of stuur een e-mail naar .

Bron: KOSTER verzekeringen b.v., 22 juli 2014