Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Waardevolle spullen ook buitenshuis goed verzekerd

dinsdag 5 augustus 2014

U beschermt uw persoonlijke spullen met een inboedelverzekering. En voor specifieke waardevolle bezittingen kunt u een kostbaarhedenverzekering sluiten. In huis heeft u uw zaken dus goed geregeld. Is het dan niet logisch dat u uw mooie spullen ook buitenshuis goed verzekert?

Buitenshuisdekking
De buitenshuisdekking vult het gat tussen de doorlopende reis-, inboedel- en kostbaarhedenverzekering. Als u bijvoorbeeld uw computer of tablet onderweg naar werk of studie verliest, dan wordt dat meestal niet gedekt door uw inboedelverzekering. Met de buitenshuisdekking is dit wel verzekerd. Ook als buiten uw vakantie uw camera per ongeluk beschadigd raakt tijdens een dagje uit in Nederland, dan valt dit niet onder uw reisverzekering, maar doorgaans wel onder de buitenshuisdekking.

Controleer uw voorwaarden
De kostbaarhedenverzekering biedt doorgaans wel dekking buiten uw huis, maar verzekert alleen specifieke kostbaarheden zoals dure sieraden of kunst. Controleer uw voorwaarden om te zien wat precies verzekerd is. Voor inboedelverzekeringen is dit ook van belang, daar leest u namelijk precies waar uw bezittingen wel en niet verzekerd zijn. 

Bron: KOSTER verzekeringen, 5 augustus 2014