Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Financiële zekerheid voor uw nabestaanden

maandag 11 augustus 2014

Een sterfgeval is een tragische en ingrijpende gebeurtenis. Het is dan extra vervelend als nabestaanden nog tijdens hun verdriet worden geconfronteerd met de nadelige financiële gevolgen van het overlijden. Met de uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkomt u dit zoveel mogelijk.

Waarom een uitvaartverzekering?
Een uitvaart aanzienlijke kosten en zorgen met zich mee brengen. De gemiddelde kosten zijn ongeveer EUR 7.000,-- Reden genoeg om een uitvaartverzekering te overwegen, want naast financiële zekerheid biedt deze ook praktische zorg. De uitvaartverzekering keert of een vooraf vastgelegd bedrag uit om (een deel van) de uitvaartkosten te betalen.

Waarom een ORV?
De overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die uitkeert bij overlijden. Met een ORV zorgt u ervoor dat uw nabestaanden naast het persoonlijk verlies niet ook nog eens met zware financiële lasten achterblijven. Denk aan de vaste lasten, kosten van een hypotheek, kinderopvang, studiekosten, kredieten en andere financiële verplichtingen. U bepaalt zelf hoe lang de verzekering loopt: voor een bepaalde periode of levenslang. Ook kiest u zelf aan wie de verzekering tot uitkering komt en hoe hoog het bedrag is. Zo komt u tot de overlijdensrisicoverzekering die helemaal past bij u en uw nabestaanden. 

Bron: KOSTER verzekeringen, 11 augustus 2014