Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Gevolgen Ebolavirus voor reizen

vrijdag 26 september 2014

In diverse landen in Afrika is sinds februari 2014 sprake van een Ebola-uitbraak. Het actuele advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is om niet te reizen naar de landen Guinee, Liberia en Sierra Leone. Reist u binnenkort naar één van de landen waar het Ebolavirus voorkomt, dan heeft dit wellicht invloed op de reis.

Besmettingsgevaar
Het Ebolavirus veroorzaakt een zeldzame, maar zeer ernstige infectieziekte die gepaard gaat met bloedingen in het lichaam. Het virus wordt overgebracht door direct contact met besmette personen via bloed of andere lichaamsvloeistoffen of door het eten van rauw vlees van besmette wilde dieren. Patiënten zijn alleen besmettelijk vanaf het moment dat zij ziek zijn. Contact met gezonde mensen houdt dus geen risico in. Het risico om besmet te worden voor reizigers is zeer klein.

Reisadvies
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen en veiligheidsinformatie over landen. Aan de hand van kleurcodes wordt bepaald hoe veilig een land is. Op de van het ministerie van Buitenlandse Zaken is altijd het meest recente advies  terug te lezen. Ook is er een beschikbaar.

Reeds geboekt?
Heeft u een reis geboekt naar een van de landen waarvoor wordt afgeraden naartoe te gaan? Dan raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken af om de reis voort te zetten. De reis kan in dat geval wellicht omgeboekt worden. Eventueel kan er gebruik gemaakt worden van .

Bron: Allianz Global Assistance, 25 september 2014