Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Onverwacht bijbetalen voor zorg

maandag 6 oktober 2014

Onverwacht bijbetalen voor zorg Patiëntenorganisaties hebben een onderzoek uitgevoerd onder ruim 11.000 personen over de kosten van de zorg. Daaruit blijkt dat mensen soms flink moeten bijbetalen voor zorg, terwijl ze daar niet op hebben gerekend. In 2013 overkwam dat één op de negen verzekerden. De patiëntenorganisaties roepen daarom zorgverzekeraars op duidelijk aan te geven welke zorgverleners wel en niet zijn gecontracteerd, zodat voor cliënten duidelijk is wat wordt vergoed.

Keuze zorgverzekering
Natuurlijk moeten de verzekeraars duidelijk zijn in wat wel en niet gedekt is en welke zorgverleners gecontracteerd zijn. Het is voor iedereen echter ook aan te raden om goed uit te zoeken welke polis het beste past bij de persoonlijke wensen en zorgbehoefte. Een goedkope polis met een hoog eigen risico kan bijvoorbeeld financieel zeer aantrekkelijk lijken, maar kan resulteren in hoge eigen kosten. Er moet dan immers alsnog worden betaald voor zorg die niet is ingekocht.

Bron: NU.nl, 2 oktober 2014


Opmerking van KOSTER
Binnenkort maken alle verzekeraars de premie en dekking voor 2015 bekend. U heeft dan ook weer de mogelijkheid om uw zorgverzekering te veranderen. Houd daarom en in de gaten. Daar verzamelen wij alle relevante informatie voor u en geven wij tevens advies over uw keuzemogelijkheden. Hoe belangrijk is volledige keuzevrijheid bijvoorbeeld?