Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Tips om schade aan bedrijfsauto’s te voorkomen

woensdag 12 november 2014

In dit artikel leest u hoe u schade aan bedrijfsauto’s en lading kunt voorkomen, door eenvoudige maatregelen. Een mooi overzicht waarmee u na kunt gaan of u reeds voldoende doet om de kans op schade te verkleinen.

Diefstalbeveiliging
Omdat elektronische beveiligingssystemen steeds vaker worden omzeild, kan een mechanisch slot uitkomst bieden. Bijvoorbeeld een versnellingsbakslot. Dit slot blokkeert de versnelling of stuuras, waardoor diefstal vrijwel onmogelijk is.

Inbraakbeveiliging voor bestelauto's
Het is belangrijk dat u uw bestelauto goed beveiligt tegen inbraak. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door middel van een mechanische systeem dat uw achterdeuren en aanhanger goed beveiligt. U kunt het ook uitbreiden met zijdeurbeveiliging en raamroosters.

Winterbanden bij temperaturen lager dan 7 graden
Voor de veiligheid is het belangrijk dat de profieldiepte van autobanden minimaal 1,6 mm is. Van oktober tot en met maart is het bovendien raadzaam om winterbanden onder uw bedrijfsauto's te plaatsen. Deze banden hebben meer grip op natte en koude wegen bij een temperatuur onder de 7 graden. In Nederland is het gebruik van winterbanden niet bepalend voor de aansprakelijkheid bij een ongeval, maar het zachtere materiaal en andere profiel zorgen wel voor meer veiligheid. En dat is belangrijk voor uw medewerkers.

Ster in uw voorruit
Het is belangrijk om een ster in de voorruit altijd snel te laten reparen. Niet alleen omdat een ster het zicht kan belemmeren maar ook omdat airbags en de kooi-constructie van uw auto alleen goed functioneren als de voorruit helemaal in orde is.

Zijn uw bedrijfsauto’s winterklaar?
Zeker in de winter moeten uw bedrijfsauto's helemaal in orde zijn. Let dan vooral ook op uw ruitenwissers, airco (ontwaseming) en (winter)banden. Bovendien kunt u onderstaande tips gebruiken om de kans op problemen verder te verkleinen.

  • Parkeer bedrijfsauto's zo veel mogelijk binnen. Parkeert u ze toch buiten? Dek dan de ruiten af, waardoor u niet hoeft te krabben en er geen kans is dat u de ruiten beschadigt.
  • Zorg voor voldoende antivries in de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof.
  • Zorg voor goed afgestelde verlichting. Schakel de verlichting ook overdag aan, zeker als het donker is of de zon laag staat. Andere weggebruikers zien u dan veel eerder.
  • Smeer de rubbers (vooral bij de deuren) in met talkpoeder of spuit siliconenspray. Zo voorkomt u vastvriezen.
  • Zorg ervoor dat u altijd een ijskrabber heeft en ook een middel bij de hand heeft om sloten te ontdooien (plaats dit niet in de auto).
  • Probeer nooit om uw ruit te ontdooien met heet water, want dan kan die barsten.
  • Als u moet krabben, laat de motor dan niet draaien. Dat is niet goed voor het milieu en leidt tot slijtage van uw motor.

Bron: De Goudse, 11 november 2014