Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Meer schade door vuurwerk bij jaarwisseling

dinsdag 6 januari 2015

De schade tijdens de jaarwisseling aan particuliere woningen en auto’s is fors hoger uitgevallen dan vorig jaar. Het door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek geschatte schadebedrag van 13 miljoen euro is 4 miljoen hoger dan bij de vorige jaarwisseling.

De totale schade, dus inclusief die voor bedrijven en scholen, zal oplopen tot tientallen miljoenen euro’s. De schade van de branden in Uden (twee scholen brandden af) en Alkmaar (vier winkelpanden) zullen de particuliere schadelast al overstijgen. De stijging van de schadelast wordt onder meer toegeschreven aan het feit dat het een droge jaarwisseling was, in tegenstelling tot vorig jaar.

Wensballonnen
Verzekeraars kregen dit jaar meerdere meldingen binnen over uitslaande containerbranden, die voor veel gevaar kunnen zorgen als ze in de buurt van woningen of bedrijfspanden staan. Daarnaast wordt een nieuwe trend gesignaleerd: schade door neerkomende wensballonnen. Deze ballonnen, die neerstorten zodra het papier vlam vat, zorgen in toenemende mate voor schade aan daken en schuren.

Bron: AMweb.nl, 5 januari 2015