Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Minder vaak ladingdiefstal

vrijdag 23 januari 2015

Uit de rapportage Transportcriminaliteit 2014 van de politie blijkt dat in 2014 het aantal ladingdiefstallen met 23% is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In 2013 werden er nog 241 ladingen gestolen, vorig jaar waren dat er 185.

Ladingdiefstal door het afdekzeil van een vrachtwagen door te snijden daalde in 2014 vooral sterk in het derde kwartaal. De arrestatie van zeven verdachten in de regio Eindhoven lijkt hiervan de oorzaak. Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten werden gestolen televisies, contant geld, dure horloges en drie auto's in beslag genomen.

Het aantal keren dat ladingen verdwenen door oplichting steeg van zes in 2013 naar 23 vorig jaar. De meeste gevallen gebeurden in het eerste kwartaal van 2014. Hiervoor zijn inmiddels drie verdachten opgepakt. Zij namen tijdelijk een transportbedrijf in gebruik en haalden verschillende ladingen op, die ze vervolgens niet bij de klant afleverden. Bij twaalf doorzoekingen vond de politie onder andere vijf gestolen trekkers van opleggers en zes gestolen opleggers.

Bron: NU.nl, 22 januari 2015