Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Off piste wintersporten en de reisverzekering

dinsdag 3 februari 2015

Gaat u dit seizoen op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Helemaal als ook off piste skiën of snowboarden op het programma staat. Wij adviseren u dan een aantal belangrijke dekkingen aan uw reisverzekering toe te voegen. Dan staat niets een onbezorgde wintersportvakantie nog in de weg.

Wintersport en bijzondere sporten
Als u op wintersportvakantie gaat, dan is het verstandig om de dekking Wintersport en bijzondere sporten af te sluiten. Met deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport gedekt. Als daarnaast de dekking Medische kosten is afgesloten, worden bovendien ook alle medisch noodzakelijke kosten vergoed. Zelfs als u off piste gaat, zonder het gevaar bewust op te zoeken.

Medische kosten
In het buitenland kunnen medische kosten erg hoog oplopen. Met de dekking Medische kosten zijn alle medisch noodzakelijke behandelingen en vervoer in het buitenland gedekt. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer per ‘banaan’ of helikopter vanaf een skipiste. Niet alle medische kosten worden namelijk altijd vergoed door de zorgverzekering.

Ongevallen / Ongevallen bijzondere sporten
De dekking Ongevallen keert éénmalig een bedrag uit als u tijdens de reis door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Om deze vergoeding ook te krijgen bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten, moet u de aanvullende dekking Ongevallen bijzondere sporten hebben afgesloten bij de Doorlopende Reisverzekering. Bij de Kortlopende Reisverzekering is dit risico bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten niet te verzekeren.

Zoek het gevaar niet bewust op
Het is belangrijk dat u het gevaar niet bewust opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. U bent niet verzekerd als hij besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks een lawinewaarschuwing. Ook bent u niet verzekerd als de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om de piste op te gaan. Wij raden af om in een onbekend gebied off piste te gaan. Ons advies is om dit in ieder geval onder begeleiding van een (gediplomeerde) gids te doen.

Bron: Allianz Global Assistance, 23 januari 2015