Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Veel schade door lentestorm

woensdag 1 april 2015

De storm die op 31 maart 2015 over Nederland raasde, heeft naar schatting een kleine 10 miljoen euro schade aangericht aan opstal en inboedel van particulieren en bedrijven. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars.

Claimafdelingen van verzekeraars merken dat het onstuimige weer al sinds zondag voor schade aan opstal en inboedel van particulieren zorgt. De hevige windstoten en rukwinden – en vooral zondag in combinatie met de vele neerslag – waren de twee dagen voor de grote storm al goed voor een geschatte schadelast van circa 4 miljoen euro.

De hevige wind zorgde in grote delen van Nederland voor omgevallen bomen, weggewaaide dakpannen, losliggende dakplaten en rondvliegende takken en puin – veelal in combinatie met waterschade. De lentestorm is de tweede miljoenenstorm van 2015. De eerste miljoenenstorm van 2015 raasde in het tweede weekend van januari over ons land. Volgens het Verbond komen miljoenenstormen gemiddeld zo’n 5 keer per jaar voor in Nederland.

Bron: InFinance, 1 april 2015