Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Onderzoek NN naar reisverzekeringen

maandag 13 april 2015

Bijna een kwart van de samenwonende stellen gaat onverzekerd op reis. Daarnaast lopen veel stellen het risico op onder- of oververzekering. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden.

Dekking reisverzekering onbekend
De respondenten kregen vijf vragen voorgelegd over de dekking van hun reisverzekering. Bij elk van de vijf situaties wist meer dan de helft niet of de reisverzekering de kosten dekte. Zo wist 68% niet of het fietsongeluk werd gedekt. Daarnaast blijken jongeren tussen de 18 en 24 jaar het minst te weten over hun reisverzekering.

Niet iedereen checkt reisverzekering voor de reis
Niet iedereen bekijkt voor de vakantie de dekking van zijn reisverzekering. Uit het onderzoek blijkt dat 35% dit niet doet. Het is raadzaam om dit regelmatig te doen. Bijvoorbeeld voordat je op wintersport gaat, of voordat je een langere reis gaat maken. Vakantiegangers lopen anders het risico dat ze schade ondervinden die niet wordt gedekt. Andersom kan ook natuurlijk. Als de reisverzekering meer dekt dan je nodig hebt, betaal je onnodig te veel.

Kwaliteit het belangrijkst
Meer dan de helft van de respondenten vond kwaliteit het belangrijkste van een reisverzekering. Uit het onderzoek blijkt dat 58% kwaliteit belangrijker vindt dan prijs.

Pasje niet altijd op zak
Het pasje van de reisverzekering wordt niet altijd meegenomen op reis. Bijna vier op de tien mensen doet dit niet. Op het verzekeringspasje staat het polisnummer en het alarmnummer van de verzekeringsmaatschappij. Nationale-Nederlanden raadt aan om het alarmnummer wel ergens op te schrijven en in je telefoon op te slaan. Zo kun je meteen bellen in geval van schade, ongeluk of diefstal.

Samen verzekerd?
Het is vaak voordeliger om samen op een polis te staan. Toch gaf 27% van de ondervraagden aan niet samen verzekerd te zijn. Deze respondenten waren wel los van elkaar verzekerd. Het grootste deel van de respondenten was wel samen verzekerd, namelijk 66%.

Helft heeft doorlopende reisverzekering
De doorlopende reisverzekering is het meest populair. De helft van alle respondenten heeft dit type verzekering. Een kortlopende reisverzekering wordt veel minder afgesloten. Dit is een reisverzekering die voor één reis geldt. Een doorlopende reisverzekering dekt alle vakanties en geboekte weekendjes weg.

Bron: Nationale-Nederlanden, 18 maart 2015