Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Verbeterde pensioencommunicatie op komst

maandag 4 mei 2015

Verwacht wordt dat de Wet pensioencommunicatie per 1 juli 2015 ingaat. Deze datum staat echter pas officieel nadat daarover is gestemd in de Eerste Kamer. Dat is gepland op 19 mei. Ondertussen gaan verzekeraars verder met de voorbereidingen voor de Wet pensioencommunicatie. Bijvoorbeeld voor het Pensioen 1-2-3. In dit artikel leest u wat onder Pensioen 1-2-3 verstaan wordt. Ook informeren wij u over de vernieuwde versie van mijnpensioenoverzicht.nl

Pensioen 1-2-3
Pensioen 1-2-3 is een nieuw digitaal communicatiemiddel dat onder andere de startbrief vervangt. De cijfers in Pensioen 1-2-3 duiden op verschillende lagen van diepgang. Pensioen 1 is een document van maximaal twee a4’tjes. Daarop ziet een deelnemer in het kort wat hij wel en niet krijgt in een pensioenregeling. In Pensioen 2 worden de onderdelen uit Pensioen 1 uitgebreider besproken. Pensioen 3 bestaat uit documenten die bij de pensioenregeling horen, bijvoorbeeld het pensioenreglement. 

Nieuwe functies
mijnpensioenoverzicht.nl In mei lanceert het Pensioenregister de vernieuwde versie van . De website krijgt een nieuwe vormgeving met een tijdlijn. Ook worden de iconen van Pensioen 1-2-3 straks op de website gebruikt. Verder krijgt mijnpensioenoverzicht.nl een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo kan iemand straks bijvoorbeeld zien wat de gevolgen zijn voor zijn pensioen in een van de volgende situaties:

  • als hij zijn pensioen eerder of later laat ingaan (bijvoorbeeld vanaf de maand dat hij AOW krijgt);
  • als hij werkloos wordt;
  • als hij overlijdt nadat hij is gestopt met werken.

Daarnaast geeft mijnpensioenoverzicht.nl straks inzicht in veranderingen in privé- of werksituaties die invloed kunnen hebben op het pensioen. Bijvoorbeeld in het geval dat iemand arbeidsongeschikt wordt. Op de vernieuwde website wordt ook vermeld waar iemand in zo'n situatie op moet letten.

Bron: Nationale-Nederlanden, 30 april 2015