Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Meer woninginbraken in de wintermaanden

donderdag 20 oktober 2016

Meer woninginbraken in de wintermaanden

De risicomonitor woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars toont aan dat inbrekers houden van donkere dagen. In de zomermaanden daalt het aantal inbraken en claims. Wel is het bij warm weer makkelijker om via openstaande deuren en ramen – en dus zonder sporen van braak – een woning binnen te komen. Dit is dan geen inbraak, maar diefstal.

Extra aandacht rond de feestdagen

December, en dan vooral de feestdagen, is de maand dat de meeste inbrekers hun slag proberen te slaan. Maar ook in oktober en november ligt het aantal inbraken beduidend hoger dan de maanden ervoor. De meeste inbraken gebeuren als er niemand thuis is. Daarom geven wij graag enkele tips.

 

Tips om inbrekers weg te houden

  • Plaats dievenklauwen: door op deuren en ramen die naar buiten opendraaien dievenklauwen te plaatsen, zijn de scharnierpennen niet eenvoudig te  verwijderen door inbrekers.

  • Plaats hang- en sluitwerk met het SKG®- of politiekeurmerk: het forceren van dit hang- en sluitwerk is een stuk lastiger, dit schrikt inbrekers af.

  • Plaats verlichting buiten het huis: inbrekers voelen zich erg ongemakkelijk in de buurt van licht. Plaats daarom verlichting, bij voorkeur met een bewegingssensor.

  • Plaats tijdschakelaars: als u tijdschakelaars op één of meerdere lampen heeft geplaatst, brandt er altijd licht. Ook als u niet thuis bent. Het is hierdoor voor een inbreker minder aantrekkelijk om bij u naar binnen te gaan.