Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Brandpreventieweken in het teken van sluiten binnendeuren

dinsdag 18 oktober 2016

Op initiatief van de Brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting zijn de brandpreventieweken opgestart. De gehele maand oktober staat in het teken van het voorkomen van brand. Dit jaar is het thema van de campagne: Hé doe de deur dicht!

Waarom moet u binnendeuren sluiten?

Uit onderzoek van de Brandweeracademie komt naar voren dat het sluiten van de binnendeuren de brandveiligheid vergroot. Het heeft namelijk een positief effect op de tijd die iemand heeft om zichzelf tijdens een woningbrand in veiligheid te brengen. Er is meer kans om veilig te vluchten en gered te worden.

Zijn uw rookmelders goed hoorbaar?

Rook is de grootste bedreiging bij een woningbrand. Door het inademen van rook krijgt uw lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel tot gevolg.In 70% van de woningen is een rookmelder geplaatst, maar slechts 45% van die rookmelders werkt. Van alle rookmelders is slechts 35% op de juiste plek geplaatst én werkend. Het is van het grootste belang dat rookmelders op de juiste wijze geplaatst zijn en ook hoorbaar zijn. Het uitsluitend plaatsen van rookmelders in één ruimte heeft maar beperkt effect als het slachtoffer zich in een andere ruimte bevindt.

Een paar brandpreventietips

  • Rookmelders redden levens. Hang eventueel meerdere rookmelders, die met elkaar in verbinding staan, in de woning op. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd in het geval van een brand.
  • Sluit ’s avonds voor u gaat slapen de binnendeuren. Zo blijft de giftige rook nog enige tijd buiten de leefruimte.
  • Apparaten die je niet gebruikt kan je beste uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen. Dit voorkomt het doorbranden van je apparaten en verkleint de kans op brandschade.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Karin Verzuu

Karin Verzuu

adviseur

0172 611 116

Ik zorg er graag voor dat u tevreden bent en blijft over uw verzekeringen bij ons op kantoor.
Alle specialisten