Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Wijziging SNS Bank naar Volksbank en gevolgen depositogarantiestelsel

woensdag 28 september 2016

SNS Bank N.V. gaat vanaf 1 januari 2017 verder gaat onder de naam de Volksbank N.V. Daaronder vallen BLG Wonen, SNS, ASN Bank, RegioBank en ZwitserlevenBank. De verschillende merken van de Volksbank maken vanaf 1 januari gebruik van dezelfde bankvergunning. Nu hebben ASN Bank en RegioBank nog een eigen bankvergunning. Dat heeft gevolgen voor de dekking vanuit het Depositogarantiestelsel.

Merkt u iets van de wijziging?

De meeste klanten merken niets van deze wijzigingen. Voor een kleine groep klanten hebben de veranderingen wel gevolgen. Het gaat om klanten die vanaf 1 januari 2017 als gevolg van de structuurwijziging meer dan € 100.000 per persoon op rekeningen van BLG Wonen, ASN Bank, RegioBank, SNS of ZwitserlevenBank samen hebben staan. Behoort u tot deze groep? Dan zijn de volgende alinea’s voor u van belang.

Hoe werkt het depositogarantiestelsel?

Het Depositogarantiestelsel beschermt het geld tot € 100.000 per persoon per bankvergunning. Omdat straks alle merken onder één bankvergunning werken, is het geld dat iemand bij de merken van de Volksbank samen heeft tot € 100.000 per persoon beschermd.

Wat kunt u doen?

Heeft u na de structuurwijziging bij meerdere merken in totaal meer dan € 100.000 hebben staan? Dan kunt u onder voorwaarden tot eind 2016 gebruik maken van een overgangsregeling. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de klantenservice van uw bank. Er is een speciaal team ingericht om u op maat verder te helpen.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marco van Bostelen

Marco van Bostelen

pensioenadviseur

0172 611 116

Het is de kunst er op het juiste moment voor je klant te zijn.
Alle specialisten