Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Pensioen 1-2-3 bereikt nog niet zijn doel

woensdag 28 september 2016

Pensioen 1-2-3 bereikt nog niet zijn doel

De Wet pensioencommunicatie is vorig jaar ingegaan. Een onderdeel van deze wet is de invoering van het Pensioen 1-2-3. Dit document geeft de deelnemer informatie over de belangrijkste onderdelen van de pensioenregeling. Het Pensioen 1-2-3 bestaat uit drie lagen, die steeds meer details bieden. Het idee is dat informatie zo toegankelijker en beter vindbaar wordt.

Informatie vaak nog onvindbaar

Netspar heeft onderzocht of de doelstelling al behaald wordt. Dat is niet het geval. Pensioen 1-2-3 leidt nog niet direct tot beter vindbare informatie over pensioenen. Ook de gebruiksvriendelijkheid kan beter. Het Pensioen 1-2-3 is online vaak niet goed vindbaar. Ook ontbreken vaak navigatiemogelijkheden binnen Pensioen 1-2-3, waardoor het zoeken naar informatie moeizaam verloopt. Ook het gebruik van vakjargon blijft een probleem. 

De benadering van VMD KOSTER

In het onderzoek van Netspar is enkel gekeken naar pensioenfondsen en alleen naar het Pensioen 1-2-3 en niet naar de informatievoorziening daar omheen. De pensioenadviseur speelt immers ook een belangrijke rol bij de communicatie naar deelnemers. Bij VMD KOSTER kiezen wij voor een persoonlijke aanpak. Bij deelnemersgesprekken kijken wij echt naar de pensioensituatie van de deelnemer. Wij maken aan de hand van grafieken en tabellen zichtbaar hoe de pensioenopbouw ervoor staat en wat de deelnemer later kan verwachten. De persoonlijke benadering biedt natuurlijk ook ruimte voor interactie. Zo krijgt de deelnemer wel snel een helder antwoord op zijn of haar vraag.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Jan Zwiers

Jan Zwiers

directeur

0172 245 955

Duidelijk en no nonsense pensioenadvies.
Alle specialisten