Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Veranderingen zorgverzekering in 2017

woensdag 21 september 2016

Op Prinsjesdag worden jaarlijks ook de veranderingen voor de zorgverzekering besproken. Dit jaar waren er geen verrassingen. De aanpassingen in het basispakket en het gelijk blijven van het eigen risico waren immers al eerder in het nieuws. Daarnaast werden bekend gemaakt dat:

  • de gemiddelde premie voor de basisverzekering stijgt en
  • de zorgtoeslag ook iets verhoogd wordt.

Verhoging premie basisverzekering

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) schat dat in 2017 de premie van de basisverzekering met ongeveer € 3,50 per maand wordt verhoogd. Op jaarbasis is dat € 42,-. Dit is een richtlijn. Zorgverzekeraars bepalen uiteindelijk zelf de hoogte van de premies. Dit maken zij in november bekend.

Maximale bedrag zorgtoeslag omhoog

Het maximale bedrag aan zorgtoeslag voor een eenpersoonshuishouden wordt € 1.018,-. Dit is een stijging van €1,67 per maand. Voor meerpersoonshuishouden is er een maximaal bedrag van €1.947,- vastgesteld. Dit is een stijging van €3,50 per maand. Het hangt af van het salaris of iemand recht heeft op zorgtoeslag. Later dit jaar wordt bekend gemaakt hoeveel iemand maximaal mag verdienen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Clarie Bergamin

Clarie Bergamin

relatiebeheerder

0172 245 953

Risicobeheer doe je samen.
Alle specialisten