Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Model Uniform Pensioenoverzicht (UPO) verbeterd

dinsdag 20 september 2016

De UPO-modellen voor 2017 zijn gepubliceerd op de website uniformpensioenoverzicht.nl. Pensioenuitvoerders moeten deelnemers van de juiste informatie voorzien over hun pensioenregelingen. Daarvoor zijn UPO-modellen ontwikkeld.

Meer duidelijkheid voor de deelnemer aan de pensioenregeling

De modellen hebben een metamorfose hebben ondergaan. Er wordt op het Uniform Pensioenoverzicht voortaan gebruik gemaakt van iconen om de informatie duidelijker weer te geven. Ook zijn de modellen beknopter geworden. De teksten zijn vormvrij. Iedere pensioenuitvoerder kan de teksten aan laten sluiten op de wensen van de deelnemers.

Communicatie op drie niveaus

De pensioenkoepels hebben met de nieuwe UPO-modellen gelaagde communicatie voor ogen, zoals met Pensioen 1-2-3 (de vervanger van de startbrief). Laag 1 moet de deelnemer uitnodigen om het UPO te lezen. Laag 2 is het pensioenoverzicht zelf. Daarin zijn diverse links opgenomen naar verdiepende informatie. De informatie achter deze links kan worden gezien als laag 3.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Edgar Gilijamse

Edgar Gilijamse

pensioenadviseur

06 558 91 336

De best passende pensioenregeling en heldere communicatie, zowel voor het bedrijf als de medewerkers. Dat is waar wij voor gaan!
Alle specialisten