Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Sectorpremies WGA bij het UWV voor 2017

vrijdag 9 september 2016

Werkgevers maken dit jaar een belangrijke keuze voor de WGA. Wordt dit risico publiek (UWV) of privaat (WGA-eigenrisicodragen bij een verzekeraar) verzekerd? Inmiddels heeft het UWV de premies voor 2017 bekend gemaakt. Duidelijk is dat de premies bij het UWV gemiddeld iets stijgen. Wel zijn er grote verschillen tussen de sectoren. Zie dit overzicht met de sectorpremies van 2016 en 2017.

Betaalt u de sectorpremie of een individuele premie?

In welke WGA categorie u valt als werkgever hangt af van uw totale loonsom. Een kleine werkgever hoeft alleen een sectorale premie te betalen. Een middelgrote werkgever betaalt een combinatie tussen de sectorale en een individuele premie. Een grote werkgever betaalt een premie die volledig gebaseerd is op de WGA-schade van het bedrijf zelf. Hoe weet u in welke categorie u hoort?

Categorie Totale loonsom
Kleine werkgever Minder dan € 322.000
Middelgrote werkgever   Tussen €322.000 en €3.220.000
Grote werkgever Meer dan €3.220.000

Keuze tussen UWV en WGA-eigenrisicodragen

Er lijkt dit jaar voor veel bedrijven geen ideale oplossing te bestaan. Dat betekent niet dat niets doen het verstandigst is. Het UWV is vaak voordeliger, maar als eigenrisicodrager houdt u veel meer grip op verzuim en de premie die u in de toekomst betaalt. Door verschillende scenario’s door te rekenen en een goede vergelijking te maken, wordt duidelijk wat nu de beste optie voor u is. Vul het contactformulier WGA in voor een advies of neem rechtstreeks contact met ons op via 0172 611 116.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Lisette den Blanken

Lisette den Blanken

business controller

0172 245 963

Goed advies start met doorvragen en discussie.
Alle specialisten