Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

App voor buurtpreventie

donderdag 8 september 2016

Nederlanders vinden inbraakpreventie weliswaar heel belangrijk, maar toch nemen ze weinig maatregelen om een inbraak te voorkomen. De verwachte kosten (geld en moeite) weerhoudt veel Nederlanders. Dit zijn conclusies uit een onderzoek in opdracht van verzekeraar ASR.

Buurtpreventie is effectief

Inbraakpreventie hoeft echter niet duur te zijn. Want goed contact tussen buren zorgt voor een veiligere buurt. Buurtpreventie blijkt zeer effectief. Als gezamenlijk een oogje in het zeil wordt gehouden, wordt de kans op inbraken kleiner.

Veiligebuurt-app

Een manier om gemakkelijk aan buurtpreventie te doen is de Veiligebuurt-app. Dit is een app waarin deelnemers worden ingedeeld in groepen op basis van hun postcode. Deelnemers hoeven dus niet het telefoonnummer van iedereen in de buurt te hebben om toch snel en gemakkelijk contact te leggen bij verdachte situaties.

Meedoen?

Meedoen is heel eenvoudig: download de app en controleer of er bij u in de buurt al een actieve groep is. Is er nog geen groep? Stel dan uw buren op de hoogte van de app, en vraag of ze ook meedoen. Ook kunt u via de app mensen uitnodigen waarvan u de contactgegevens hebt.

Meer informatie

De app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows. Meer informatie over de app vindt u op veiligebuurt.nl​

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten