Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Het eigen risico voor de zorgverzekering in 2017

dinsdag 6 september 2016

Verschillende media berichtten op 6 september dat het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering in 2017 gelijk blijft. Dat zou betekenen dat u ook volgend jaar de eerste 385 euro die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten. Het eigen risico geldt per persoon en is niet overdraagbaar. U kunt er ook volgend jaar voor kiezen om dit bedrag te verhogen. Hier staat dan een korting op de premie tegenover.

Wanneer wordt het eigen risico voor 2017 definitief bekend gemaakt?

Op Prinsjesdag wordt het bedrag officieel bekendgemaakt. Prinsjesdag valt altijd op de derde dinsdag van september. Dit jaar is dat 20 september.

Wat valt niet onder het eigen risico?

Het eigen risico is niet van invloed op de aanvullende zorgverzekeringen. Ook voor bepaalde zorg uit het basispakket betaalt u geen eigen risico. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de huisarts of verloskundige zorg en kraamzorg. Meer specifiek gaat het om:

  • Huisartsenzorg
  • Verloskundige zorg en kraamzorg
  • Zorg voor chronische aandoeningen (diabetes mellitus type 2, COPD en CVR)
  • Nacontroles bij orgaandonatie
  • Wijkverpleging

Geen eigen risico voor kinderen

Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom géén eigen risico.

Wel eigen risico voor spoedeisende hulp

Voor alle andere vormen van zorg uit het basispakket geldt het verplichte eigen risico wel. Dit geldt ook voor spoedeisende hulp in het ziekenhuis. De zorgverzekeraar kan ook bepaalde zorgaanbieders, zorgprogramma’s, medicijnen en hulpmiddelen uitsluiten van het eigen risico.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Clarie Bergamin

Clarie Bergamin

relatiebeheerder

0172 245 953

Risicobeheer doe je samen.
Alle specialisten