Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Eerst kopen of verkopen?

maandag 5 september 2016

Eerst kopen of verkopen?

Stel u bent al huiseigenaar. Nu heeft u verhuisplannen en al een nieuwe woning op het oog. Waagt u de gok en koopt u meteen het nieuwe huis? Of neemt u het zekere voor het onzekere en wacht je tot uw oude huis verkocht is?

Veel huizenbezitters wachten niet

Het aantal huizenbezitters dat niet wacht en direct in actie komt stijgt flink. Sinds maart zien wij een toename van 56% van het aantal dat niet afwacht. Ook Vereniging Eigen Huis ziet de trend in de cijfers terug.

Voorzichtiger door de crisis

Tot 2008 was het heel normaal om eerst te kopen en dan te verkopen, maar tijdens de crisis draaide deze werkwijze om naar eerst verkopen en dan kopen. Natuurlijk speelt de lage rente een belangrijke rol. Daarnaast willen doorstromers voorkomen dat ze (weer) achter het net vissen bij het kopen van een woning. In een aantal regio’s loopt de drukte op de huizenmarkt alweer flink op.

Risico van dubbel huizenbezit

Eerst kopen en dan verkopen brengt het risico van dubbel huizenbezit met zich mee. Als je overwaarde of een kleine restschuld hebt, dan hoeft dat vaak geen probleem te zijn. Je kunt eventueel een overbruggingshypotheek afsluiten. Maar als de restschuld wat hoger is, dan wordt het lastiger. Laat u daarom vooraf goed informeren over wat er in uw situatie mogelijk is.

Afspraak plannen

Wilt u meer weten? Plan een afspraak in met met een adviseur van Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn of Bodegraven.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Gerben Jan van der Lugt

Gerben Jan van der Lugt

erkend hypothecair planner

0172 - 61 79 07

De keuze voor een hypotheek maak je niet zomaar. Het moet goed zijn én blijven. Daar zorgen wij voor!
Alle specialisten