Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Welke dekking past bij uw auto?

donderdag 25 augustus 2016

Welke dekking past bij uw auto?

Uw autoverzekering kent een verplichte WA-dekking. Daarna kunt u kiezen voor een cascoverzekering (volledig of beperkt). Kent u het verschil tussen de dekkingen? En weet u welke het beste bij uw auto en uw wensen past?

WA (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen)

Dit is een wettelijk verplichte verzekering. Dit betekent dat u strafbaar bent wanneer u niet voldoet aan deze verplichting. Materiële of lichamelijke schade die u met uw auto toebrengt aan derden worden hierdoor gedekt. Met de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw motorvoertuig.

WA + Beperkt Casco

Schade aan uw eigen auto kunt u natuurlijk ook meeverzekeren. Met een Beperkt Cascodekking is uw auto verzekerd tegen onder andere brand-, storm-, ruit-, joyriding-, inbraak- en diefstalschade.

WA + Volledig Casco

Met een Volledig Cascodekking is uw auto ook verzekerd tegen brand-, storm-, ruit-, joyriding-, inbraak- en diefstalschade. De dekking is echter uitgebreider. Ook schade door een aanrijding, botsen, omslaan, te water gaan of van de weg raken, kwaadwilligheid of baldadigheid van anderen of een ander van buiten komend onheil is gedekt.

Aanvullende dekkingen

Naast de keuze tussen WA, WA + Beperkt Casco en WA+ Volledig Casco zijn er ook verschillende aanvullende dekkingen die worden aangeboden.

  • Ongevallen Inzittendenverzekering: de inzittenden zijn bij een auto-ongeval verzekerd voor het in de polis genoemde bedrag bij overlijden of algehele invaliditeit.
  • Schadeverzekering Inzittenden: de inzittenden bij een auto-ongeval zijn verzekerd voor materiële schade (zoals schade aan vervoerde goederen, aanpassing woning) en immateriële schade (zoals letselschade, smartengeld).
  • Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen: u bent verzekerd van juridische bijstand. Dit kan met name van belang zijn bij de gevolgen letselschade (inkomensverlies, aanpassing woning). Ook kan de rechtsbijstandverzekeraar voor u trachten schade op een tegenpartij te verhalen, zowel in Nederland als in het buitenland.
  • Pechhulp : u kunt dag en nacht rekenen op snelle en professionele hulp onder andere voor reparatie, vervoer, vervangend vervoer).
  • Bonusbeschermer: er kan één keer per jaar een niet verhaalbare schade ten laste van de polis geclaimd worden zonder dat u met bonusterugval te maken krijgt.

Advies over uw autoverzekering

Kijk voor meer informatie over de autoverzekering op deze pagina. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze adviseurs via 0172 611 116 of stuur een e-mail naar .

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten